fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

BiH: Narednih dana kiša i snijeg, u srijedu sunčano vrijeme

Nestabilno vrijeme sa kišom, snijegom i susnježicom očekuje se u Bosni i Hercegovini do srijede kada se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, javlja Anadolu Agency (AA).

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu zemlje je registrovana kiša, osim u istočnim područjima.

Najhladnije je bilo na Bjelašnici gdje je izmjereno minus četiri stepena Celzijusa.

Na Sokocu je izmjereno nula stepeni, Srebrenici jedan, Banjaluci, Ivan-sedlu, Prijedoru i Zenici dva, Bijeljini i Gradačcu tri, Sanskom Mostu četiri, Bugojnu i Livnu pet, Mostaru i Sarajevu šest, Grudama i Trebinju sedam, Bihaću devet i Neumu 12 stepeni.

“Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Jače padavine na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a najslabije na istoku Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet, na jugu zemlje do 14 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. Većinom će padati susnježica ili snijeg, a u nizinama može padati i kiša. U višim područjima će padati samo snijeg, a na jugu zemlje kiša. Temperatura zraka većinom između nula i četiri, na jugu zemlje od šest do 10 stepeni Celzijusa.

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima uglavnom prije podne sa slabim snijegom. Temperatura zraka većinom između minus tri i tri, na jugu zemlje od pet do devet stepeni.

U srijedu se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje u noći na četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus osam i minus tri, na jugu zemlje od minus jedan do tri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između nula i četiri, na jugu zemlje od šest do devet stepeni Celzijusa.

Pročitajte i ovo

Aferim: Donirala bubreg voljenom Adnanu i tako mu spasila život

Život je otvorena prazna knjiga u kojoj vrijeme piše stranice gusto kucanog teksta i svjedoči …