fbpx
Petak , 31 Marta 2023

Dodik ne odustaje: Nastavićemo sa vraćanjem nadležnosti i niko nas ne može zaustaviti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, izjavio je sinoć da je od strane ljudi izabran da štiti interese Republike Srpske i da ne bude kukavica.

SNSD-ov lider smatra legitimnim poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

– Štitim interese onih koji su me birali, a interes Srpske i srpskog naroda je da se provodi Dejtonski mirovni sporazum i slovo Ustava Aneksa 4 Dejtonskog sporazuma. Mislim da je to legitimno, rekao je Dodik.

Govoreći o vraćanju nadležnosti, Dodik je poručio kako će nastaviti sa tim aktivnostima, te je naglasio da u njima nema ništa nasilno.

– Nastavićemo sa time i niko nas ne može zaustaviti, poručio je.

Pravdajući svoje postupke, on je istakao da je “vrijeme pokazalo da državni organi nisu potrebni”.

U ovom trenutku na jedini legalan i legitiman način funkcioniše Republika Srpska, a mnoge to nervira i mnogi to ne žele da vide, kazao je on u intervjuu za RTRS.

Kada je riječ o diplomatskim aktivnostima koje provode politički lider iz manjeg bh. entiteta, Dodik kaže da to radi kako bi razbio stereotip o “jednom, univerzalnom krivcu u Bosni i Hercegovini”.

Poručio je da je na sinoćnjem sastanku u Sattlerovoj rezidenciji bilo govora o tri teme.

– I večeras je sa američkim i evropskim zvaničnicima razgovarano o tri teme koje se tiču imovine, nametnute odluke bivšeg visokog predstavnika i Izbornog zakona, o tome kako prevazići neminovino pitanje odluke bivšeg visokog predstavnika i imovine kojom se bespravno bavio Ustavni sud BiH, istakao je on, uz poruku da Inzkov zakon mora biti poništen.

Pročitajte i ovo

Izuzetno romantično: Turčin na originalan način čestitao rođendan supruzi Emini

Državljanin Turske porukom na reklamnom dipleju trgovačkog centra Sarajevo City Centra čestitao rođendan supruzi Emini. Naime, …