fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

Posljednji ispraćaj Igora Iličića: Brojni prijatelji odali posljednju počast

Danas je upriličen posljedni ispraćaj Igora Iličića iz Fojnice koji je preminuo u 48. godini života.

Sahranjen je na groblju Karauša, a posljednjem ispraćaju je prisustvovao veliki broj Fojničana, ali i Igorovih prijatelja iz drugih gradova.

Vanja, Igorova sestra, se zahvalila svima na dolasku, ali je istakla da je Igorova posmrtna želja bila da se ne drže nikakvi govori niti da se bilo ko posebno ističe.

Igor je ispraćen uz zvuke pjesme koju je najviše volio.

Dado Trogrančić je u svome facebook statusu odao poseban omaž Igoru, Lenjigradskim kauboju, koji možete pročitati ispod.

“Spakovao kofer pun želja, ambicija i nada za bolju budućnost, otisnuo se u bijeli svijet i ostavi neobičnu prazninu u Fojnici.
Ma nek’ ide… šteta takav potencijal da ostane neprepoznat na škrtom Balkanu… Vratit’ će se on veći i uspješniji…zadovoljniji… Izgradit’ će karijeru kakvu zaslužuje! Povede svoje vjerne saputnike i svi skupa ostaviše za sobom tragove dobrih djela, odlazeću ljudsku toplinu i dobrotu rijetkih.
Prođe neko vrijeme od promjene prebavilašta, neki tamo daleki grad dobi ono što Fojnica izgubi. Svi čekasmo neku lijepu vijest… Snašao se, čekam ga opet na tv-u u razgovoru sa nekim funkcionerima…Čekam objavu sa nekog njemačkog kanala gdje je nasuprot voditelja sjedio on i dominirao kvizom… Ako ništa neki novi omladinski u novom ruhu…
Ne, kasnije saznah da je bio bolestan. Znao je svima pomagati osim samom sebi. I ta bolest za koju saznah mislio sam da je nečija neslana šala. Ispostavi se da nije. Ispostavi se da se sudbina ustvari ponekad poigra neslanim šalama. Ote ga iz zagrljaja najmilijih… Odjaha naš Lenjingradski kauboj u rajske vrtove, pravac među anđele nebeske…među svoje…
Osta neka tjeskoba, osta neka gorčina…i ostaše oni koji će čuvati svaku lijepu uspomenu na dragog Igu.
Iskreno saučešće teta Maci, čika Draganu, Vanji, Raheli, Sergeju i Gali”

Počivaj u miru veliki čovječe!

 

Pročitajte i ovo

Policija PS Fojnica legitimiše sve učesnike saobraćaja u naselju Ostružnica

Policijska stanica Fojnica angažovana je u intenziviranju kontrola saobraćaja, s posebnim naglaskom na suzbijanje vožnje …