fbpx
Ponedjeljak , 6 Decembra 2021
Reumal

Slučaj djevojčice iz Kaknja: Tužilac završio uviđaj, utvrđuju se okolonosti

Djevojčica iz Kaknja koja je operisana u privatnoj oftalmološkoj ordinaciji u Sarajevu te hitno prebačena na KCUS “krajnje je kritično”, potvđeno je za N1 iz KCUS-a.

Na drugoj lokaciji na kojoj je zapravo registrovana ordinacija Dr.Halimić koja ordinira u Sarajevu nismo uspjeli kontaktirati bilo koga. Ni dr. Jasminu Halimić, ni dr. Ninu Jovanović, koje su operisali djevojčicu iz Kaknja koja je završila u komi.

Kako je već za N1 potvrdio doktor Benjamin Bejtović, njih dvije su radile operaciju, a anesteziolog je bio dr.Suad Rožajac.

Podsjetimo, operacija je rađena u iznajmljenoj sali i anesteziolog je bio također bio “iznajmljen” u iznajmljenom prostoru ordinacije Bejtović.

Pozivom na broj anesteziloga Suada Rožajca, javila nam se osoba iz Poliklinike Sara – Vita, koja je upitala da li nam doktor treba da nas “uspava”?

Iako je prethodno za N1 rečeno, doktor Rožajac ima svoju “registrovanu ordinaciju” u iznajmljenom prostoru, gdje je obavljana kobna operacija djevojčice koja je trenutno u komi i kritičnom stanju .

Da li se, zapravo, anesteziolog “iznajmljuje” i naručuje, kao i svi ljekari koji obavljaju privatnu djelatnost?

O ovom slučaju smo kontaktirali i Tužilaštvo Kantona Sarajevo gdje nam je glasnogovornica Azra Bavčić rekla da policijski službenici MUP-a KS, a pod nadzorom dežurnog tužioca koji je taj dan i obavio uviđaj poduzimaju radnje i vrše provjere u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Pročitajte i ovo

Zikriji ni godine ne mogu ništa: U 92. godini produžio vozačku dozvolu!

Iako je već zagazio u desetu deceniju života, Zikrija Bilalbegović (92) iz Sanskog Mosta, najstariji …