fbpx
Nedjelja , 4 Juna 2023

Mladi doktor Nermin iz Travnika videosnimkom odlaska u Njemačku rasplakao mnoge!

Mladi doktor Nermin Mameledžija iz Turbeta kod Travnika snimio je autobiografski dokumentarac o odlasku iz Bosne i Hercegovine u Njemačku.

Ovaj 26-godišnji doktor dentalne medicine, s diplomom Stomatološkog fakulteta u Sarajevu, kao i brojni njegovi vršnjaci shvatio je da nema budućnosti u BiH te je i prije završetka studija počeo pripreme za odlazak u Njemačku.

Trenutno radi kao stomatolog u jednoj modernoj praksi, a posljednju godinu i po je snimao uspone i padove koji su ga pratili na tom putu i sve objedinio u film.

“Želio sam se tako na svoj način oprostiti od porodice i prijatelja, a ujedno sam smatrao da bi moje iskustvo moglo biti korisno drugim ljudima koji imaju slične ambicije. Iako sam još tokom studija, na raspustu između semestara, proputovao mnoge zemlje svijeta, ovo je ipak bilo najemocionalnije putovanje do sada”, napisao je Mameledžija u opisu videa.

U komentarima je dobio brojne poruke podrške, a neki su rekli da ih je video rasplakao u dijelu gdje se rastaje od roditelja.

Pročitajte i ovo

Kemo iz Bugojna upecao ribu smuđ od 80 centimetara, ima skoro pet kila

Kemal Ćorhuhić, na jezeru kod Bugojna upecao je ribu smuđ od 80 centimetara i skoro …