fbpx
Utorak , 16 Aprila 2024

Magla bi se mogla zadržati cijeli dan: Evo kakav nas vikend očekuje!

Jutros je u Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano vrijeme. U ostatku zemlje preovladava magla ili niska naoblaka.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Livno -4; Ivan-sedlo, Sarajevo 0; Bugojno, Grude, Sanski Most, Tuzla 1; Drvar, Jajce, Zenica 3; Gradačac 4; Bihać 6; Bjelašnica 7; Mostar 9; Neum 11; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

BIOPROGNOZA: Stabilno vrijeme, duži sunčani intervali i porast temperatura tokom dana, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. Tokom jutra i večeri biće svježije, u Bosni je mjestimično moguće i duže zadržavanje magle, stoga je poželjno biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Danas će u Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove preovladavati magla ili niska naoblaka, koja se lokalno može zadržati veći dio dana. U ostatku zemlje sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 22 °C.

U Sarajevu prije podne magla. Poslije podne sunčanije. Dnevna temperatura oko 13 °C.

U subotu: U Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka, koja se lokalno može zadržati veći dio dana. U ostatku zemlje pretežno vedro. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 22 °C.

U nedjelju: U Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. U ostatku zemlje sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 14 do 19, na jugu do 21 °C.

U ponedjeljak: Pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, a u večernjim satima u većini područja. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na sjeveru, sjeverozapadu Bosne i u Hercegovini do 12, a dnevna od 14 do 20 °C.

U utorak: U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva oblačno vrijeme sa kišom. U Hercegovini obilnije padavine. Poslije podne postepeno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 11 do 17, na jugu do 20 °C.

Pročitajte i ovo

Upaljen narandžasti meteoalarm u BiH: Vjetar će na momente biti i olujan

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje …