fbpx
Subota , 24 Februara 2024

Danas oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, tokom dana očekuje se postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U Sarajevu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

Tmurno vrijeme, praćeno padavinama i povećanom naoblakom, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati umjerene poteškoće. Većim dijelom dana poželjno je posvetiti pažnju odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će osjet hladnoće biti izraženiji uslijed porasta sadržaja vlage u zraku i sjevernog strujanja. Sa večernjim satima, opšta slika će se postepeno popravljati, uz djelimičnu stabilizaciju, pri tome će biti i dosta svježije, mjestimično i prohladno.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio SAFET (Muharem) MUJČIĆ iz Vukeljića

Na Bolji svijet je preselio SAFET (Muharem) MUJČIĆ iz Vukeljića u 63. godini života. Dženaza …