fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

I danas će biti snijega: Vremenska prognoza do četvrtka

(FOTO: Ilustracija)

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom ili rosuljom u većini područja.

Na Bjelašnici je izmjereno 7 centimetara snijega, a u Han Pijesku i na Ivan-sedlu tri.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica, Ivan-sedlo 0; Sokolac 2; Sarajevo 3; Bugojno 4; Livno, Srebrenica, Zenica 5; Bihać, Tuzla 6; Doboj, Gradačac, Sanski Most, Zvornik 7; Banja Luka, Bijeljina, Grude, Prijedor 8; Mostar 10; Trebinje 11; Neum 12; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Tmurno vrijeme, sa izraženijom naoblakom i slabijim padavinama, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće. Tokom dana neophodno je posvetiti pažnju odijevanju, te ne pretjerivati sa aktivnostima. U Hercegovini malo toplije u odnosu na unutrašnjost, pri tome će povremeno jače sjeverno strujanje remetiti ugođaj.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Intenzivnije padavine u Hercegovini. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 3 do 9, na jugu do 12 °C. U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Temperatura zraka oko 4 °C.

U ponedjeljak oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa snijegom. Poslije podne prestanak padavina na zapadu, jugozapadu Bosne i u većem dijelu Hercegovine. Vjetar slab sjeverni. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 3 do 8, na jugu od 9 do 14 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša se očekuje u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 10, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 °C.

U srijedu u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne slaba kiša ili rosulja je moguća na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. U Hercegovini prije podne uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost, a poslije podne porast naoblake. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 17 °C.

U četvrtak oblačno vrijeme. Tokom dana slabe padavine na istoku Bosne. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 15 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Pročitajte i ovo

Influenserica Adna Helić nakon izlaska iz pritvora: “Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije “Black Tie 2” u Sarajevu, puštena …