fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Meteorolozi najavili prvi snijeg u BiH!

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Rijetko u Bosni pada slaba kiša.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 1; Ivan-sedlo 7; Gradačac 9; Banja Luka, Bihać, Bugojno, Doboj, Drvar, Jajce, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla i Zenica 10; Prijedor 11; Grude 13; Trebinje 14; Mostar i Neum 17°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942hPa, za 3hPa je manji od normalnog i raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je loša. Osim padavina i nižih temperatura, u većem dijelu zemlje će preovladavati umjereno sjeverno strujanje, što će pojačavati osjet hladnoće, uzrokujući dodatne probleme hroničnim bolesnicima. Neophodno je povesti računa o prikladnom odijevanju i ne izlagati se jačim fizičkim naporima.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni i sjeveru Hercegovine povremeno će padati slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne povremeno će biti jačih udara vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 16 do 21°C. U Sarajevu oblačno. U drugom dijelu dana povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 5 i 11°C, na jugu zemlje od 12 do 17°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Na planinama će padati i slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 9 do 15°C.

U ponedjeljak u Bosni oblačno sa slabom kišom. Na planinama će padati i slab snijeg. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 3 i 9°C, na jugu zemlje od 8 do 15°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …