fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Mlada i uspješna Fojničanka: Zerina Merdžanić je novi doktor dentalne medicine!

Najdraže nam je pisati i široj javnosti predstaviti naše mlade i uspješne Fojničane i Fojničanke. Među njima, zasigurno mjesto ima i mlada Zerina Merdžanić.

Zerina je rođena 10.10.1995. u Fojnici gdje upisuje O.Š. Muhsin Rizvić te istu završava odličnim uspjehom 2010. godine. Nakon toga upisuje SMŠ “Zijah Dizdarević”, smjer Opće gimnazije u Fojnici.

“Iako odličan učenik, zbog velikog razočarenja u određene  profesore bivam prisiljena da istu napustim te se prebacim u Sarajevo kako bih nastavila srednjoškolsko obrazovanje. Postala sam učenik u srednjoj Zubotehnickoj školi u Sarajevu gdje istu završavam odličnim uspjehom” kazuje nam Zerina.

“Tu upoznajem divne prijatelje, profesore i novi ambijent u kome stičem samopouzdanje, u kome me prije svega ponašanje profesora a i prijatelja podstiče da nastavim ovim putem. Iz navedenih razloga odlučujem se za nastavak studija i tako 2014. upisujem Stomatološki fakultet sa klinikama u Sarajevu koji kao sto vidite uspješno i završavam.”

Kako kaže, za ovaj period školovanja bilo je potrebno mnogo truda, rada i odricanja ali sve je bilo lakše uz prijatelje koje je upoznala, jer oni vise nisu bili samo prijatelji već su postali dio porodice.

Ipak, ističe naša sagovornica, najveću zahvalu duguje svojim roditeljima koji su uvijek bili njen oslonac i vjetar u leđa i veliko im hvala!

“U ovom periodu bilo je mnogo uspona i padova kako u privatnom tako i u studijskom dijelu, no međutim bez obzira na sve uspjela sam, prvenstveno zbog mog sada već rahmetli brata Armina. Žao mi je sto nije dočekao ovaj dan ali sam sigurna da me sada gleda sa nekog boljeg mjesta te da je ponosan na svoju seku.”

Poruka za buduće studente

Za sve one koji žele upisati Stomatološki fakultet u Sarajevu, prije svega treba da to žele svim svojim srcem jer neće biti lahko, kaže Zerina te nastavlja kako ovim nikako ne želi da uplaši buduće studente, ali sigurno moraju biti spremni na puno rada, truda, odricanja i strpljenja. “Ipak, bez obzira na sve spomenuto, vrijedi se boriti! Na kraju ipak dobijete mogućnost da radite ono što volite i dobijete jednu lijepu titulu zbog koje zaboravite sve nedaće kroz koje ste prošli a to je :
Doktor dentalne medicine.”

Sa srećom budućim generacijama, poručuje Zerina te dodaje, kako ovu novostečenu titulu posvećuje svojim roditeljima i rahmetli bratu Arminu.

Zerini čestitamo, zahvaljujemo na ugodnom razgovoru te želimo sreću u životu, kako privatnom tako i poslovnom ako Bog da. Čestitke!

Izvor: Elmina Pašalić/mahalla.ba

Pročitajte i ovo

Džemat u Hartfordu: Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca

Ramazan u Americi (5) Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca U Hartfordu, glavnom gradu Connecticuta, nalazi …