fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Preminuo svećenik Vrhbosanske nadbiskupije Adnan Petar Mihael Jašarević

U jutarnjim satima, 28. septembra u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, u 30. godini života preminuo je svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Adnan Petar Mihael Jašarević. Ovu informaciju je potvrdila Vrhbosanska nadbiskupija na svom Facebook profilu.

Nakon što mu je nedjelju iznenada pozlilo te je prebačen u Opću bolnicu gdje je u ponedjeljak podvrgnut operativnom zahvatu, vlč. Adnan izgubio je bitku za život.

Sv. misa zadušnica za dušu pokojnog svećenika Adnana slavit će se 30. septembra u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu u 10:30 sati, a ukop zemnih ostataka bit će istoga dana u 12:15 sati na Gradskom groblju Bare.

 

Ovu informaciju je potvrdila Vrhbosanska nadbiskupija na svom Facebook profilu

Adnan Petar Mihael Jašarević je rođen 30. januara 1992. u Sarajevu. U glavnom bh. gradu proveo je cijelo djetinjstvo te završio osnovnu i srednju školu. Bio je dijete iz mješovitog braka.

Kršten je 7. jula 2007. u sarajevskoj protestantskoj zajednici. Zatim je prešao u puno zajedništvo s Katoličkom Crkvom te je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u rodnom gradu završio filozofsko-teološki studij. Za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 2019. te je bio na službama župnog vikara na Kupresu i u katedralnoj župi u Sarajevu. Uz to je volontirao i na Radio Mariji Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i ovo

Čavara ostao bez računa u banci i ne može primati plaću: Nijedna banka mu ne želi otvoriti račun

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Marinko Čavara uputio je pismo Vijeću ministara BiH u kojem …