fbpx
Utorak , 26 Oktobra 2021
Reumal
bosna i hercegovina policija 780x463

U Vitezu policija privela vozača koji je ima 5,5 promila alkohola u krvi

Analizirajući stanje sigurnosti saobraćaja na nivou Srednjobosanskog kantona, a posebno broja saobraćajnih nezgoda sa poginulim, teže i lakše povrijeđenim osobama, kao i materijalnom štetom, uočava se činjenica da je jedan od najvećih uzročnika ovakvih nezgoda alkoholiziranost vozača.

 

U cilju sprečavanja navedenih nezgoda, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona, između ostalog, kontinuirano provode pojačane aktivnosti na kontroli alkoholiziranosti vozača, gdje su u ptoteklom periodu evidentirani značajni rezultati.

 

Kao primjer uspješnog djelovanja policijskih službenika po ovoj problematici, može se navesti alkotestiranje vozača tokom protekle noći na području Viteza. Naime, radi se o vozaču putničkog motornog vozila marke VW Golf, čiji su inicijali I.A. rođen 1982.godine iz Viteza, kojem je prilikom alkotestiranja utvrđena alkoholiziranost u visini od 5,5 promila. Također, na istom području alkotestiran je i vozač putničkog motornog vozila marke Peugeot, inicijala S.K. rođen 1979.godine iz Travnika, kod kojeg je utvrđena alkoholiziranost u visini 4,4 promila.

 

Navedeni vozači su lišeni slobode i protiv njih slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji.

 

Ovakve i slične aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti na području našeg kantona biće nastavljene i u narednom periodu.

 

Pročitajte i ovo

Donji Vakuf: Radnik komunalnog izabran za direktora, smanjio sebi platu i spasio firmu od propadanja

Komunalno preduzeće “Gradina” Donji Vakuf prije nekoliko mjeseci bilo je pred zatvaranjem, a izborom novog …