Gotovo je potpuno izgorio, prošao je 18 teških operacija, 99 anestezija, ali dječak Mehmed Šabić, zvani Meho Beton iz Gračanice nije se predao.

Prije četiri godine preživio je strašnu nesreću. A sve se odvilo u dječjoj igri i znatiželji. Meho je uzeo očev benzin s namjerom da zapali drvo, ali zapalio je sebe. Mehu je spasio prvi komšija Osman Adžemović, koji je, sreća u nesreći, radio kao vatrogasac.

“Imao sam mnogo puta opciju predati se, ali ja sam ipak odlučio živjeti. Želim poručiti svoj djeci da budu uporna, ustraju i idu do kraja”, rekao je nedavno Meho”

Vjeruje da mu je snagu da gura dalje kroz život i da se oporavi dao Bog. U požaru mu je izgorjelo 70 odsto tijela. Dječak je završio u indukovanoj komi. Njegov otac Nedim, majka Albinka i sestra Jasmina bili su šokirani. Ljekarske prognoze bile su samo jedan odsto da će dječak preživjeti. U UKC Tuzla su se predali, rekli su roditeljima da ne mogu učiniti ništa.

Zahvaljujući hrabrom činu svog komšije Osmana Adžemovića, koji ga je spasio iz sigurne smrti, Meho je kroz više od 25 teških operacija na rukama, nogama, vratu, ušima i iz životne borbe izašao kao pobjednik.

“Meho Beton”, kako i sam zna sebe nazvati, pokazao da jaka volja ruši sve prepreke.

Šabića je ovih dana specijalnim poklonom iznenadio košarkaški reprezentativca Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić. Dres centra Portland Trail Blazersa sa autogramom i posvetom našeg najboljeg košarkaša stigao je kod Mehe u Gračanicu.