fbpx
Petak , 24 Maja 2024

Opljačkana džamija u Travniku, lopovi ukrali opremu i novac iz kutije za dobrovoljne priloge

Službenici kriminalističke policije Policijske stanice Travnik uspješno su rasvijetlili tri krivična djela teške krađe koja su počinjena dana 3. i 4.9.2021. godine na području Policijske stanice Travnik.

Rasvijetljena je ‘Teška krađa’ u prostorije džamije na Kalibunaru, kojom prilikom je ukraden snimač video nadzora, kao i neutvrđen iznos novca iz kutije za dobrovoljne priloge.

Policija je rasvijetlila i ‘Tešku krađu’ u porodičnu kuću vlasništvo J.J., koja se također nalazi u naselju Kalibunar, općina Travnik, kojom prilikom je izvršena premetačina stvari gdje je pričinjena materijalna šteta.

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje predmetnih krivičnih djela O.M. (1995.) i M.K. (1982.), migranti iz Maroka.

U suradnji sa nadležnim tužiteljstvom protiv osumnjičenih  se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, saopćeno je iz Ureda komesara MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Pročitajte i ovo

Nova tragedija u BiH: Preminula 29-godišnja porodilja u vozilu hitne pomoći tokom transporta iz Gračanice u UKC Tuzla

29-godišnja djevojka E.H. iz Gračanice preminula je nakon komplikacija poslije porođaja. “Dana 22.05.2024.godine, oko 21,15 …