fbpx
Utorak , 27 Februara 2024

Ćiro Blažević otkrio da je teško bolestan: Zbogom, jako sam pesimističan

Nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević (86) objavio je da je jako bolestan i da je pesimističan za svoje zdravlje. U razgovoru za slovenski Sport Klub poručio je “zbogom”.

Kolege iz Slovenije su ga nazvale da najavi utakmicu Hrvatske i Slovenije na Poljudu idući utorak, ali umjesto toga iznenadio je iznenađujući i tužan odgovor.

“Nemam više što reći, ne znam šta se događa i zato mi je teško govoriti o tome. Nisam više zanimljiv. Dragi prijatelji Slovenci, naša ljubav nema granica. Vi volite mene i ja vas, ali moram vam reći žalosnu vijest. Jako sam, jako bolestan”, kazao je tiho i polako.

Legendarni stručnjak je dva puta pobijedio rak, operisao je prostatu, a bolest mu je prvi put dijagnosticirana 2011. godine. Iako nije precizirao o čemu je riječ, čini se da se bolest vratila.

“Ako ne dođem uskoro u Sloveniju, a vjerovatno neću, volio bih iskoristiti priliku da iskažem ljubav i pozdravim sve prijatelje u Sloveniji, mogu biti ponosni na to što su Slovenci. Dosegli ste civilizacijski nivo kojem mi Hrvati stremimo. Nažalost, moram izreći katoličku riječ: zbogom. Zbogom, dragi moji Slovenci. Žao mi je, jako sam pesimističan”, izjavio je Blažević za Sport Klub.

Ćiro Blažević je selektor nogometne reprezentacije BiH bio od 2008. do 2009. godine, a tokom igračke karijere nosio je i dres Sarajeva.

Pročitajte i ovo

Ambasada Japana nastavlja podršku razvoju Fojnice: Odlična saradnja sa Zavodom “Bakovići”, Domom zdravlja i Opštinom Fojnica

Danas je održan prijem kod ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini, koji je bio prilika …