fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Bihaćka heroina Derviša izgubila bitku za život

Bišćani će 1. septembar upamtit ćemo po odlasku još jedne mlade osobe, jedne heroine koja je svojom duševnom ljepotom, snagom i hrabrosti inspiracija mnogima.

Ali neki ljudi odu prerano sa ovoga svijeta jer su za ovaj svijet previše dobri… Baš takva bila je i ona.

Derviša Fazlić, simbol snage, bihaćka heroina, zauvijek je zatvorila svoje lijepe oči. Jedina utjeha  je da je više ništa ne boli.

U 20-toj godini života dijagnosticirana joj je progresivna sistematska skleroza, rijetka bolest vezivnog tkiva. Radi se o rijetkoj bolesti koju karakterišu zatezanje i zadebljanje kože, a naposlijetku dovodi do teškog oštećenja unutrašnjih organa, naročito srca, pluća, bubrega i sistema za probavu, dok njene tačne uzroke moderna medicina još nije otkrila.

Usljed posljedica bolesti mlada Derviša nije bila u stanju da se samostalno kreće, što joj je  pričinjavalo velike probleme. Rapidno je počela gubiti na kilaži i u jednom trenutku bila teška svega 36 kilograma. Nažalost, ova mlada djevojka je, nakon višegodišnje lavovske borbe, izgubila životnu bitku.

Društvene mreže su pune fotografija bihaćke heroine i oproštaja od prerano ugašene mladosti, od djevojke kojoj je životna želja bila da radi kao zdravstveni radnik, ali sudbina je bila drugačija, a iza nje ostali nedosanjani snovi.

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …