fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024

Zgradu u ulici Mehmeda Spahe kupio poznati fojnički biznismen

Nakon višegodišnjih peripetija, prodana je zgrada u ulici Mehmeda Spahe koja je bila zaplijenjena od strane Hypo Alpe Adria banke.

Ovu vijest smo objavili 29. maja 2021. godine.

Tada je kupac bila firma Bora d.o.o. iz Banja Luke.

Također, saznali smo da je firma Bora d.o.o. ovu nekretninu kupila za tri miliona KM, a da su platili porez na kupoprodaju nekretnine u iznosu višem od 300 hiljada KM zbog procjene vještaka da nekretnina vrijedi blizu 7 miliona KM.

Inače, osnivači „Bora d.o.o.“ su „HAR Gmbh“ i „BoraHoldCo“.  „HAR Gmbh“ je u stvari austrijska državna firma „Heta Asset Resolution“ koja je nakon likvidacije „Hypo Banke“ preuzela hipotekarna potraživanja.

Odgovorna lica u firmi Bora d.o.o. su Jason Brian Stramel, Marko Jovanović, Jan Oštadal
Bîndilă Dinu Petru (direktor) te Zerin Hodo (izvršni direktor).

Od danas, naš portal nezvanično saznaje, ova zgrada je dobila novog vlasnika, a riječ je o poznatom fojničkom biznismenu.

Također smo saznali da će ova zgrada, koja je bila prvobitno namijenjena za hotelski smještaj, biti preuređena u zgradu sa stanovima koji će biti raspoloživi za prodaju.

Kolika je cijena transakcije, između bivših i novog vlasnika, nekretnine te u kojem će iznosu biti uplaćen porez na nekretninu koji će dospjeti u opštinsku kasu nismo još uvijek saznali.

 

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …