fbpx
Srijeda , 10 Avgusta 2022

Dodik, ipak, na sastanku sa Erdoganom

Ovakav potez Dodika se dogodio nakon mnogih kritika iz opozicije bh. entiteta RS, a posebno Mirka Šarovića i Igora Crnatka.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan boravi u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini, u koju je u pratnji delegacije doputovao danas u prijepodnevnim satima. S Erdoganom su doputovali njegova supruga Emine, ministar trgovine Mehmet Mus, ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoy, šef ureda za komunikacije Fahrettin Altun i glasnogovornik ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin.

Nakon dolaska u glavni grad BiH turski predsjednik je obišao mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, na Šehidskom mezarju Kovači, te je prošetao ulicama Baš-čaršije, gde su ga stotine građana Sarajeva, ali i turista koji su se našli u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, pozdravili aplauzima.

Predsjednik Turske svečano je otvorio Baščaršijsku džamiju, koju je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine restaurirala Generalna direkcija vakufa Republike Turske, te klanjao džumu-namaz.

Nakon toga je i prisustvovao šerijatskom i građanskom vjenčanju Jasmine Izetbegović.

Pročitajte i ovo

Dok su svi kupovali brašno i germu, Mersiha i Galib iz Viteza su pokretali privatni biznis: “Nisam se pokajala ni sekunde”

Dok su svi u proljeće 2020. godine kupovali germu i brašno, Mersiha i Galib, mladi …