fbpx
Utorak , 28 Septembra 2021
Reumal

Oko 37 hiljada korisnika odlučilo donirati jednu marku RTV Herceg-Bosne

Skoro 20 posto korisnika Elektroprivrede HZHB prošlog mjeseca odlučilo je dobrovoljno uplatili 1 KM priloga za rad RTV Herceg-Bosne, potvrđeno je za Klix.ba.

“Nakon što su naši potrošači, uz račune za utrošenu električnu energiju dobili izjave o dobrovoljnom pristanku da im se uz račun za utrošenu energiju fakturira i 1 KM dobrovoljnog priloga za RTV HB, do prvog fakturiranja potvrdno se izjasnilo cca. 20 posto naših kupaca”, rekla je glasnogovornica Elektroprivrede HZHB Marija Buntić.

Potpisane izjave potrošači uglavnom dostavljaju u poslovnice Elektroprivede prilikom plaćanja računa.

“I svakim danom pristiže sve veći broj potpisanih izjava, tako da još uvijek nemamo konačne pokazatelje. S obzirom na zaštitu osobnih podataka naših kupaca, broj potpisanih izjava vodimo u odnosu na broj mjernih mjesta, te ne raspolažemo podatcima radi li se o fizičkim ili pravnim osobama koje su potpisale izjave”, dodala je.

Prema podacima portala “Bljesak”, JP Elektroprivreda HZHB nezvanično opslužuje oko 185.000 korisnika. S obzirom da se, prema riječima glasnogovornice Buntić, za doniranje 1KM izjasnilo oko 20 posto korisnika, njih oko 37 hiljada odlučilo je podržati rad ove radio-televizije koja nema zakonsko pravo prikupljati RTV taksu te su odlučili potražiti dobrovoljne priloge.

Ideju kako finansijski ojačati iznio je na zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora prvi čovjek HDZ-a, Dragan Čović rekavši kako ”jedna marka za hrvatsku obitelj ne znači puno, ali znači razvoju televizije Herceg-Bosne”. S njom bi se, kazao je tada, osnažila televizija sadržajno i kadrovski.

Preuzeto sa: Klix.ba

Pročitajte i ovo

Pomozimo Tariku Juhiću da dobije borbu za život: Za operaciju tumora treba 50.000 KM

Mladom Tariku Juhiću je prije tri godine dijagnosticiran tumor mozga te od tada prolazi kroz …