fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Narednih dana u BiH do 37 stepeni: Objavljena prognoza za sljedeća tri dana

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Sokolac 9; Bjelašnica 10; Drvar i Ivan-sedlo 11; Bihać, Bugojno i Livno 12; Jajce, Sanski Most i Sarajevo 13; Banja Luka, Grude, Tuzla, Zenica i Zvornik 14; Bijeljina i Doboj 15; Gradačac 17; Trebinje 20; Mostar 22°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944Pa i raste.

BIOPROGNOZA: Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Stabilno vrijeme, sa više svježine tokom noći i jutra, te ugodnije temperature tokom dana, povoljno će djelovati na većinu populacije. Na jugu, uz više sunca, će također biti ugodnije obzirom da neće biti vruće. Preporučljivo je zaštiti se od štetnog UV zračenja, obzirom da će vrijednosti UV indeksa i dalje biti visoke.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 30°C.

U subotu: U Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C, na jugu zemlje do 36°C.

U nedjelju: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 37°C.

U ponedjeljak: U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni veći dio dana umjerena naoblaka. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na utorak. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …