fbpx
Ponedjeljak , 15 Jula 2024

Gornji Vakuf dobio prvog hafiza, 15-godišnjeg Jusufa

Muftijstvo travničko dobilo je danas najmlađeg hafiza. Petnaestogodišnji Jusuf Šošić danas je pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u BiH (IZ) proučio posljednje dijelove Kur'ana i time stekao časnu titulu hafiza. Jusuf je tako postao najmlađi hafiz s područja ovog muftijstva.

Kako je za Preporod.info kazao imam pred kojim je Jusuf učio hifz, Admir-ef. Malanović, ponosan je na trud i titulu koju je njegov učenik dobio i koja će ga krasiti, ne samo na ovom, nego i na budućem svijetu.

– Ovo je veliki mubarek za našu Islamsku zajednicu u BiH, Travničko muftijstvo, kao i za Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Gornji Vakuf, a posebno za džemat Voljevac – kazao je Jusufov muhaffiz ef. Malanović, imam u džematu Voljevac.

Jusuf je titulu hafiza stekao prvog dana Nove hidžretske 1443.godine.

– Neka nam je mubarek novi hafiz i Nova 1443. hidžretska godina. Jusuf je Časni Kur’an naučio za dvije godine. Stekao je titulu najmlađeg hafiza na Muftijstvu travničkom, kao i na području MIZ Gornji Vakuf i jedini je hafiz kod nas u Vakufu. Dnevno je učio po dva džuza – kazao je ef. Malanović.

Inače, Jusuf je prvi hafiz koji je Kur’an naučio od kada džemat Voljevac vodi ef. Malanović.

– Nakon Jusufa, koji mi je prvi hafiz, s ponosom mogu kazati da ćemo uskoro imati i jednu hafizu koja će ako Bog da krajem augusta ići pred Komisiju IZ. Sada su pripreme u toku – istakao je ef. Malanović, koji vrijedno radi u džematu i koji je ponosan na svoje učenike, ali i džematlije.

00.jpg - Najmlađi na području Travničkog muftijstva: Gornji Vakuf dobio prvog hafiza, 15-godišnjeg Jusufa 

(A.N./Preporod.info)

Pročitajte i ovo

Irnela Stošić ima rak koji je metastazirao, a i suprug joj je teško bolestan: Pomozimo joj u liječenju

Irnela Stošić iz Mostara je u životnoj opasnosti zbog metastaza raka maternice. Pozivom na 17043 …