fbpx
Petak , 17 Septembra 2021
Reumal

Stigao je peti toplotni val: Danas do 38 stepeni, narednih dana i toplije!

Jutros je pretežno sunčano vrijeme u BiH. Umjerene naoblake ima na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati: Bjelašnica, Sokolac i Srebrenica 15; Ivan-sedlo 16; Bugojno 17; Livno i Sarajevo 18; Prijedor, Sanski Most i Zenica 19; Zvornik 20; Banja Luka, Doboj i Tuzla 21; Mostar i Trebinje 22; Bijeljina 23; Gradačac 26; Bihać 27°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942Pa, za 1hPa je manji od normalnog i raste.

BIOPROGNOZA: Tokom jutra bit će ugodnije, dok bi u nastavku dana, usljed visokih temperatura, kod osjetljivih osoba moglo doći do izraženijih tegoba, stoga je preporučljivo suzdržati se od pretjeranih aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i vrućine. U unutrašnjosti će opšta slika biti nešto bolja, u odnosu na Hercegovinu.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 35°C.

PONEDJELJAK: U Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni umjereno oblačno. Poslije podne lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući na istoku, sjeveroistoku i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

UTORAK: U Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčano sa malom do umjerenom oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C, na jugu zemlje do 39°C.

SRIJEDA: U Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom na sjeveru Hercegovine, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

Pročitajte i ovo

Fojnički vatrogasci dobili novo vatrogasno vozilo

Načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura je nedavno prilikom susreta sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u …