fbpx
Utorak , 28 Septembra 2021
Reumal

Drama u Neumu: Sarajlija skuterom udario u pedalinu, povrijeđena petogodišnja djevojčica

Petogodišnja djevojčica, državljanka Švicarske, sinoć je teže povrijeđena u pomorskoj nesreći koja se dogodila u neumskom zaljevu, nedaleko od naselja Surdup.

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, djevojčica se nalazila na pedalini, zajedno s još četiri osobe, kada ih je u jednom trenutku udario skuter na kojem su bila dva muškarca, a kojim je upravljao I. M. (20) iz Sarajeva.

Nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Neum djevojčica je kolima Hitne pomoći prevezena u dubrovačku bolnicu, a neslužbeno smo saznali da je zadobila povrede glave.

Dok u MUP-u HNK nemaju više informacija, iz Lučke kapetanije Neum su nam kazali da se pedalina nalazila na nedozvoljenoj udaljenosti od obale, odnosno, na 150 metara.

S druge strane, skuter koji je trebao od plaže biti udaljen 300 metara u jednom trenutku se, kako nam je to rekao Stojan Šutalo iz Lučke kapetanije Neum, primaknuo pedalini, a potom je udario i to u stranu na kojoj se nalazila i djevojčica, a koja je glavom udarila o skuter.

Zanimljivo je da je skuter, kako je to naknadno utvrđeno, registriran za lične potrebe, dok je vlasnik pedaline, navodno, negirao da je on iznajmio plovilo.

Pročitajte i ovo

Burna rasprava na OV Fojnica: NIJE usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta

Na današnjoj 6. Redovnoj sjednici Opštinskog vijeća Fojnica je bilo prisutno 17 vijećnika od 21 …