fbpx
Ponedjeljak , 2 Oktobra 2023

Pelješki most će biti spojen za 10-ak dana

Jug Hrvatske za 10-ak dana Pelješkim će mostom biti povezan s ostatkom te zemlje. Naime, 28. jula bit će spojen i posljednji segment rasponske konstrukcije.

U idućim mjesecima radit će se na opremanju mosta i nastaviti radovi na brzoj cesti preko Pelješca.

Kako javlja HRT, preostala su još tri dijela konstrukcije mosta koje je potrebno spojiti. Vrijeme potrebno za spajanje svakog pojedinačnog dijela je između pet i sedam dana, a očekuje se da bi posljednji dio trebao biti spojen 28. jula.

Slijedi opremanje mosta rasvjetom, instalacijama, ogradama te asfaltiranje, najavljeno za oktobar. Tek nakon tehničkog pregleda potkraj januara iduće godine, Pelješki most moći će se smatrati dovršenim.

Pristupne ceste bit će dovršene sedam mjeseci nakon mosta.

“Strabag bi trebao završiti 2022. u junu, tj. početkom jula, nekako u tom periodu bi i Avax bio gotov s dionicom do Prapratnoga, pa bi se mogao pustiti promet preko državne ceste kroz Ston, dok bi ova zadnja dionica na kojoj se nalaze tuneli mogla biti gotova u avgusta 2022., kaže Jeroslav Šegedin, voditelj projekta izgradnje Pelješkog mosta u Hrvatskim cestama.

Pročitajte i ovo

MUP SBK: 15-godišnji dječak osumnjičen za krađu 770 KM iz trgovačke radnje

Policijski službenici PS Vitez uspješno su rasvijetlili  krivično djelo „Krađe“, koje je prijavljeno u proteklom periodu …