fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

Potresna priča o dvije djevojčice: Otac alkoholičar i narkoman ih je maltretirao

Lejla i Fatima su sestre koje je otac tukao i maltretirao, a nakon njegovog samoubistva ostao je kredit zbog kojeg će, ako ga ne isplate, ostati na ulici, objavljeno je večeras na humanitarnoj stranici Pomozi.ba.

– Njihov otac bio je alkoholičar i narkoman, a takav način života doveo ga je do toga da je izvršio samoubistvo.

Prije smrti digao kredit u banci

Koliko god to surovo zvučalo, nakon njegove smrti djevojčice su bar malo odahnule jer ih više nije imao ko maltretirati. Ipak, problemi su se nastavili.

Njihov otac je prije smrti digao kredit u banci koji je, za života, potrošio na kocku, alkohol i drogu. Kredit nije otplaćivao i sada im je došlo sudsko rješenje u kome stoji da, ukoliko ne otplate dug u iznosu od 7.179,64 KM i to u roku od 30 dana, kuća ide na licitaciju i one sa mamom ostaju na ulici.

Lejla, Fatima i njhova mama Nedžada žive od socijalne pomoći koja mjesečno iznosi svega 170 KM. U posljednjih nekoliko mjeseci, dio iznosa, tačnije 100 KM mama Nedžada je davala za dug, te su njih tri nekako preživljavale sa 70 KM mjesečno.

Mama Nedžada ima plastenik, koke nosilje i šije, pa na taj način dodatno zarađuje. Ipak to je nedovoljno kako bi se otplatio dug.

Poziv na broj 17013

Svi vi koji želite da nam pomognete da Lejli i Fatimi osiguramo bolju budućnost, možete to učiniti pozivom na broj 17013 i tim putem donirati 2KM (broj je jedinstven za sve operatere unutar BiH) – navode na stranici Pomozi.ba.

Ukoliko Vam je potrebno više detalja oko pomoći ovim djevojčicama, otvorite ovaj link.

Pročitajte i ovo

Kiša iznenadila posjetioce Zelene pijace u Fojnici: Prodavci zadovoljni interesovanjem, ali se žale na zimske mjesece

Kiša je iznenadila posjetioce Zelene pijace u Fojnici danas, raspršujući gužvu koja obično vlada među …