fbpx
Nedjelja , 10 Decembra 2023

Turković predložila Tegeltiji da 11. juli bude Dan žalosti u cijeloj BiH

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine uputila je blagovremeno inicijativu predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji da se 11. juli, Dan obilježavanja genocida u Srebrenici, proglasi Danom žalosti u cijeloj državi.

Ministrica Turković je zatražila da se, ukoliko neće biti održana redovna sjednica Vijeća ministara BiH prije 11. jula, održi hitna telefonska sjednica na kojoj bi se usvojila odluka o Danu žalosti.

U očekivanju donošenja Odluke Vijeća ministara BiH, što je bila redovna praksa proteklih godina, izuzimajući 2020. godinu, Ministarstvo vanjskih poslova BiH će uputiti instrukciju svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima i misijama BiH u svijetu da dostojanstveno obilježe 11. juli 2021. godine spuštanjem zastava na pola koplja/jarbola, te upoznaju zemlje prijema o razlozima za takvo postupanje, a sa željom da istina i pravda u Bosni i Hercegovini bude osnov za pomirenje i bolju budućnost svih građana i naroda BiH.

Pročitajte i ovo

Ruševine i leševi: Zara izazvala bijes javnosti zbog fotografija nove kolekcije

Španski brend Zara objavio je fotografije svoje najnovije kolekcije koje su izazvale bijes javnosti na …