fbpx
Ponedjeljak , 26 Jula 2021
Reumal

Nani Fati uručeno priznanje za doprinos u borbi za ljudska prava

U povodu obilježavanja 11. jula Dana sjećanja na genocid u Srebrenici Bošnjačka zajednice kulture “Preporod”, gradsko društvo Srebrenik danas je nani Fati Orlović uručilo priznanje za doprinos u borbi za ljudska prava.

Ovom prilikom nana Fata se zahvalila svim dobrim ljudima koji su sve vrijeme njene borbe za svoja prava bili uz nju i poručila svima da se bore za svoje a da tuđe poštuju.

Ovakva priznanja joj puno znače i pokazatelj su da narod u BiH vjeruje u njenu borbu.

Što se tiče bespravno igrađene crkve koja je nedavno uklonjena iz njene avlije, nana Fata kaže da bi isto učinila i da je na tom mjestu bila džamija.

  • Ja nisam protiv ni crkve ali šta će u mojoj avliji” – ponovila je nana Fata.
  • Nana Fata je heroina, bosanska majka, simbol borbe za ljudska prava i mi smo odlučili da ove godine, po prvi put u okviru obilježavanja 11. jula Dana sjećanja na genocid u Srebrenici da upravo nani Fati dodijelimo priznanje za doprinos u borbi za ljudska prava” – rekao je Razim Slanjankić, predsjednik Preporoda Srebrenik.

Program obilježavanja Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, u organizaciji BZK “Preporod” srebrenik nastavlja se u četvrtak 09. jula za kada je uz referat i prigodan kulturni program najavljena i promocija knjige “Diskurs o bosanstvu” autora prof. dr. senadina Lavića.

Promocija će biti održana od 19:00 sati u prostorijama JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera sigurnosti.

Pročitajte i ovo

Opljačkana kladionica u Kiseljaku

Dana 24.07.2021.godine oko 21,00 sati u PS Kiseljak je  prijavljeno da je izvršeno razbojništvo nad …