fbpx
Ponedjeljak , 15 Jula 2024

Policija u Vitezu pronašla čak 15 kilograma speeda

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona tokom proteklog vikenda uspješno su realizovali više akcija, a u jednoj od njih pronađeno je čak 15 kilograma droge speed.

Naime, jučer su policijski službenici Sektora kriminalističke policije, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili pretrese porodične kuće i trgovačke radnje u Starom Vitezu koju koristi O.Đ. rođen 1979. godine iz Zenice.Tom prilikom, pronađena je i oduzeta određena količina suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Foto: MUP SBK
Foto: MUP SBK

Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, aktivnosti su usmjerene na pretres kuće i pratećih objekata u mjestu Očice, općina Vitez, koje koristi J.I. rođen 1980.godine iz Zenice. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 15 kilogama bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Osumnjičeni su uhapšeni i protiv njih nadležnom tužilaštvu slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Također, uspješne akcije su izvedene i na području Bugojna i Busovače, gdje su u pretresima pronađene određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, zbog čega uhapšene četiri osobe. Navedene planske aktivnosti se nastavljaju i u narednom periodu.

Pročitajte i ovo

Irnela Stošić ima rak koji je metastazirao, a i suprug joj je teško bolestan: Pomozimo joj u liječenju

Irnela Stošić iz Mostara je u životnoj opasnosti zbog metastaza raka maternice. Pozivom na 17043 …