fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Danas, oprez – upaljen je žuti meteoalarm!

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu zemlje pada kiša, a za cijelu BiH danas je upaljen “žuti meteoalarm”, zbog očekivanog grmljavinskog nevremena.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Ivan-sedlo 13; Drvar i Livno 15; Bugojno, Jajce i Sarajevo 16; Gradačac, Trebinje i Tuzla 17; Banja Luka, Bihać, Grude, Sanski Most i Zenica 18; Bijeljina, Doboj, Mostar i Široki Brijeg 19°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945hPa, za 3hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike će biti relativno nepovoljne. Nestabilno vrijeme ponajviše će djelovati na raspoloženje većine populacije, a od meteopatskih reakcija moguće su, u blažem obliku, glavobolja, nervoza, malaksalost, dekoncentracije. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C. U Sarajevu oblačno. Kiša može padati od sredine dana prema večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

U utorak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana po Bosni prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana širom Bosne su izgledni pljuskovi sa grmljavinom. U Hercegovini većinom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima pljuskovi su mogući na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …