fbpx
Ponedjeljak , 22 Jula 2024

Meteorolog Sladić uništio svaku nadu: Lijepo vrijeme će kratko trajati

Od danas više sunca i stabilnije, prognozira se promjenjivo oblačno i sunčano. Uslovi za pojavu lokalnih pljuskova su mali, ali nisu isključeni. U jutarnjim satima u Bosni i dalje svježe, a tokom dana nešto toplije u odnosu na prethodne dane.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 4°C do 9°C u Bosni, na jugu zemlje do 15°C. Najviše dnevne temperature između 19°C i 25°C, u Hercegovini do 27°C. Od četvrtka (2. juna) maksimalne temperature i do 29°C.

U periodu od 7. juna pa do kraja prognoziranog perioda očekuju se nestabilne vremenske prilike. U jutarnjim satima pretežno sunčano, a u drugom dijelu dana, uz razvoj oblačnosti, mogući su lokalni pljuskovi. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 10°C i 15°C u Bosni, do 18°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 23°C i 28°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 31°C.

  • Hvatamo blagonaklonjene sunčeve zrake od 2. 6. do 6. 6. Statistički, juni je najkišovitiji mjesec u Bosni, zahvaljujući izraženijim maritimnim utjecajima, odnosno utjecajima s mora na kopno – pojasnio je Nedim Sladić, meteorolog Nove BH.

Pročitajte i ovo

Američki predsjednik Joe Biden se povukao od nove utrke za Bijelu kuću

Američki predsjednik Joe Biden se povukao od nove utrke za Bijelu kuću. U svojoj izjavi, …