fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Prave vrijednosti učiti od malih nogu: Trinaestogodišnjak našao novčanik pun novca i vratio ga trudnici

Trinaestogodišnji Igor Spaić iz Trebinja primjer je kako se od malih nogu uči pravim vrijednostima. Naime, ovaj dječak je prije nekoliko dana našao novčanik sa većom sumom novca i vratio ga vlasnici.

Događaj je još humaniji jer je vlasnica bila trudnica, koja se isto veče porodila.

“Bio sam sa tatom u kupovini. Kada smo završili, pored vrata od našeg auta vidio sam novčanik. Tati sam rekao da sam našao novčanik. Otvorili smo ga i našli ličnu kartu. Žena koja je izgubila novčanik je bila rodica od mog druga. Nazvali smo njega da joj javi i da se dogovorimo gdje ćemo se naći”, otkrio je Igor.

Ovaj skromni dječak dodaje da u nijednom momentu nije razmišljao da uzme novac, iako ga je bilo mnogo, jer zna da ne može biti sretan od tuđeg novca.

“Bilo mi je teško što sam morao uzeti i ono što me žena častila, ali ona je bila toliko navalila da nisam imao načina da odbijem. Još sam sretniji što sam našao novčanik trudnice koja je ubrzo na svijet donijela bebu”, kazao je Igor.

Dječak i njegov prijatelj, rođak od žene koja je prije nekoliko dana izgubila novčanik, ranije su, također našli novčanik sa novcem i vratili ga vlasniku. Ovaj dječak je i uspješan mladi fudbaler, a kaže da se nada da će jednog dana, kad bude zarađivao svoj novac, ako ga, slučajno, izgubi, biti neko ko će mu ga vratiti, jer se dobro dobrim vraća, piše Crna hronika.

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …