fbpx
Četvrtak , 18 Aprila 2024

Nevjerovatni Kante: Posti, a odigrao je utakmicu karijere

Francuski veznjak N'Golo Kante još jednom je oduševio nogometnu javnost nakon što je protiv Real Madrida u uzvratnom meču polufinala Lige prvaka odigrao gotovo savršenu utakmicu, a na kraju je ovaj nogometaš dobio epitet igrača utakmice i brojne pohvale na društvenim mrežama.

Kante je najblaže rečeno uništio veznu liniju Real Madrida u sastavu Casemiro, Modrić i Kroos, a zahvaljujući njegovom doprinosu Chelsea je slavio pobjedu rezultatom 2:0 i plasirao se u finale Lige prvaka gdje će igrati protiv Manchester Cityja.

Što se tiče statistike, Kante je u meču protiv Real Madrida osvojio svaki duel na terenu. Pored toga, imao je 46 dodira s loptom, od čega pet oduzetih, osvojio je dva duela na zemlji, stvorio tri šanse, dva puta vratio posjed lopte, imao je jedan blok i nijedan igrač ga nije uspio predriblati.

Ovo još više dobija na značaju kada se zna da je Kante uoči utakmice postio 15 sati, odnosno da nije ništa jeo i pio u tom periodu, no bez obzira na sve, pokazao je nestvarnu fizičku spremu i više puta u potpunosti dominirao na terenu.

Što se tiče njegove priče, igrao je amaterski nogomet s 21 godinu, dvije godine poslije i to već u ozbiljnoj igračkoj dobi zaigrao je u drugoj francuskoj ligi.

Uslijedio je transfer u Leicester koji ga je platio šest miliona eura, bio je jedan od ključnih igrača ovog kluba u senzacionalnom osvajanju titule prvaka Engleske i nakon svega je postao jedan od najboljih veznjaka svijeta.

Pročitajte i ovo

Orange Plus: OBAVJEŠTENJE za proizvođače maline

O B A V J E Š T E NJ E za proizvođače maline ORANGE …