fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Irving prihvatio islam i posti ramazan: Sva zahvala pripada Allahu

Zvijezda Brooklyn Netsa Kyrie Irving nedavno je prešao na islam, a njegova fotografija dok se se moli, počela je kružiti Twitterom, Instagramom i ostalim društvenim mrežama.

Na konferenciji za novinare nakon utakmice protiv Bostona Celticsa, Irving je otvoreno govorio o prelasku na islam.

“Sva zahvala pripada Allahu, zbog ovoga.… Za mene, u smislu moje vjere i onoga u što vjerujem, biti dio muslimanske zajednice, predan islamu i također predan svim rasama i kulturama, religijama, znači imati razumijevanja i poštovanja prema svima. Samo to želim postaviti kao temelj”, kazao je Irwing, koji se osrvnuo i na post u mjesecu ramazanu.

“Postim ramazan sa puno svoje braće i sestara muslimana. I to je bila prilagodba. To je zaista ono što mogu reći. Samo sam posvećen mojoj službi Allahu i nastavljam dalje da se vodim tim. Sretan sam što sam dio ove zajednice i radim ispravne stvari. Dakle, post je definitivno dio toga. Stvarno sam blagoslovljen i zahvalan što sam dio toga”, kazao je sjajni playmaker.Irvingove riječi duboko su odjeknule muslimanskom zajednicom, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama. Neki su sugerisali da bi post mogao utjecati na njegove igre, ali desilo se upravo suprotno.

Od početka ramazana Irving prosječno bilježi 25 poena, devet asistencija i šest skokova, sa odličnih 60 posto procenta šuta iz igre.

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …