fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Oca iz Tuzle oduševio gest doktorice: “Kada sam rekao da postim, u 2 sata nosi sehur, kaže ‘podijeliti ćemo'”

Ramazan je mjesec posta, milosti i oprosta, ali i mjesec našeg popravljanja, uspravljanja i potpunog tjelesnog i duhovonog čišćenja. Tokom ovog mubarek mjeseca nastojimo poboljšati i međuljudsku solidarnost, a da je tako, najbolje pokazuje primjer koji je oduševio jednog oca iz Tuzle, piše Hanuma.ba.

Naime, jutros je putem svog Facebook profila, Tuzlak Damir Čaušević sa javnošću podijelio iskustvo koje ga je dirnulo, te u isto vrijeme oduševilo.

Kako opisuje u objavi, Damir je sa kćerkom došao na pedijatriju UKC-a Tuzla na pregled, međutim ostavljeni su da bi djevojčica primila infuziju, prenosi Hanuma.ba.

“Dođe doktorica i kaže nalazi su uredu, reko kakve su šanse da idemo kući? Kaže, “do ujutro nikakve”! Pita, “zašto je li postite?” Reko, “da postim”. Oko 2 sata, doktorica Sabina Dervišagić nosi sehur, kaže, “evo podijeliti ćemo”. Ovo je Bosna i Hercegovina, ovo je Tuzla, ovo je pedijatrija!!! Kada je čovjeku teško, dragi Allah pošalje neke divne ljude koji ti olakšaju i vrate nadu u ljudskost. Hvala od srca”, zaključuje Damir u objavi.

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …