fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Neredi na ulicama Mostara: Navijači divljali, gradom odjekivali pucnji

Na ulicama Mostara večeras poslije ponoći došlo je do navijačkog nereda u kojem su se, najvjerovatnije, sukobile dvije navijačke skupine, a iz policije su nam kazali da je u toku hapšenje učesnika.
Informacije popraćene medijskim sadržajima kasno večeras objavljene su prvo po društvenim mrežama, a prema tvrdnjama očevidaca, radi se navijačkim skupinama iz Mostara.

Na videu koji je dostavljen redakciji portala Klix.ba vidi se skupina navijača kako trči prema nepoznatim osobama, a sve je bilo popraćeno bakljadom, pucnjevima i psovkama.

Iz mostarske policije su nam kazali da se situacija smirila te da je policija na terenu.

“Bio je sukob na ulicama, ali je već sada sve smireno. Policija je na terenu, provodi istragu i u toku je privođenje učesnika kako bismo uzeli izjave i poduzeli zakonom predviđene radnje. Za sada ne znamo da li ima povrijeđenih, pretpostavljamo, a više informacija znat ćemo sutra ujutro”, kazali su nam iz policije.

Za sada nije poznato da li se radi o dogovorenom obračunu navijačkih skupina, ali građani javljaju da su Ultrasi (navijači Zrinjskog) večeras došli u područje Starog grada gdje je većinski bošnjačko stanovništvo nakon čega je nastao sukob.

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …