fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Fojničanka Melika Klisura nova svršenica Srednje muzičke škole u Sarajevu

Fojničanka Melika Klisura ove godine završava Srednju muzičku školu u Sarajevu što je svrstava u malobrojne Fojničane i Fojničanke koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje nastavili van granica Fojnice.

Melika Klisura je rođena 12.08.2002. godine u Sarajevu, a roditelji su joj Muris i Emira.

“Pohađala sam Osnovnu školu ‘’ Muhsin Rizvić’’ u Fojnici i rekla bih da je škola bila mjesto mojih početaka. Pored škole veliku ulogu odigralo je dugogodišnje članstvo u folkloru i horu. Ideja za upis u srednju muzičku školu javila se odmah nakon što je talent i ljubav između mene i muzike postala očigledna mojim roditeljima, prijateljima i meni samoj.

Naša država ima par srednjih muzičkih škola pa se ja mogu pohvaliti da sam pohađala dvije podjednako. Prve dvije godine mog srednjoškolskog obrazovanja provela sam u Srednjoj glazbenoj školi “Jakova Gotovca” u Novom Travniku, zatim treću i četvrtu godinu u Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu na odsjeku za solo pjevanje. U svojim kategorijama osvajala sam dobre rezultate na školskim, federalnim i internacionalnim takmičenjima u solo pjevanju. Iako je to sa sobom nosilo dosta odricanja, donijelo mi je jedno veliko iskustvo, mnogo znanja i novih poznanstava. Pored pjevanja, sviram klavir i gitaru. Sretna sam što sam imala podršku i mogućnost upisati baš ono o čemu sam sanjala. Muzika je put kojim želim ići i dalje i svoje akademsko obrazovanje planiram nastaviti na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Smatram da je ono što zaista istinski voliš i želiš uvijek pravi izbor. Muzičke škole na sebi imaju breme jer su predstavljene kao ‘’tu se samo svira i pjeva’’. Bilo bi lijepo da se baš ti koji tako kažu nađu u našoj školi na par dana. Ipak, ne pohađaju je oni koji nisu znali šta upisati, pohađaju je mali umjetnici s velikim poštovanjem i ljubavlju.
Bila bih sretna kada bih bila primjer mladima koji tek trebaju upisati i usmjeriti svoje interesovanje. Bila bih još sretnija kada bi neko od njih krenuo baš mojim stopama” – kaže Melika.

Našoj Meliki čestitamo na dosadašnjim uspjesima te joj želimo mnogo uspjeha u budućnosti na polju obrazovanja, ali i na svim ostalim životnim poljima.

Pročitajte i ovo

Čavara ostao bez računa u banci i ne može primati plaću: Nijedna banka mu ne želi otvoriti račun

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Marinko Čavara uputio je pismo Vijeću ministara BiH u kojem …