fbpx
Ponedjeljak , 22 Jula 2024

Liječnici u Novoj Biloj uspješno porodili majku zaraženu koronom

U jeku trećeg vala pandemije koronavirusa koji je zahvatio BiH, ali i cijeli svijet ipak stižu pozitivne i ohrabrujuće vijesti gdje su protagonisti hrabri građani i vrhunski liječnici kojih u BiH itekako ima.

Tako su svoju stručnost u Hrvatskoj bolnici doktora fra Mate Nikolića potvrdili porodivši prije nekoliko dana trudnicu u 41. tjednu trudnoće kojoj je uoči rutinskog pregleda konstatirana zaraza koronavirusom te je odmah stručno osoblje bolnice u Novoj Biloj postupilo prema posebnim protokolima formiravši plan i tim poroda zaražene trudnice, piše Večernji list.

Tim liječnika i medicinskog osoblja na čelu s dr. Raosom uspješno je proveo porod operativnim zahvatom uz mjere opreza i zaštite koji je trajao oko dva sata, a na svijet te došla zdrava djevojčica kod koje kasnijim analizama nije utvrđena zaraza koronavirusom.

„Prije svega sve pohvale djelatnicima naše bolnice u Novoj Biloj. Uz njih, kao brižnom i stručnom osoblju kao pacijentica sam se osjećala izuzetno sigurno i niti jednom nisam dvojila kako će priča imati sretan završetak“, kazala je Vitežanka Nataša Križanović koja je na svijet donijela malenu Luciju, a već su otpuštene na kućni oporavak.

Vitezinfo

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila BEŠIĆ (rođ. SULJIĆ) HATIDŽA iz Prokosa

Na Bolji svijet je preselila BEŠIĆ (rođ. SULJIĆ) HATIDŽA iz Prokosa. Preselila je na Ahiret, …