fbpx
Subota , 17 Aprila 2021

Forto: Meni je Ivana Marić super

Ivana Marić, politička analitičarka, jedna je od kandidatkinja Naše stranke za poziciju dogradonačelnice Sarajeva. Edin Forto, premijer KS, potvrdio je da organi stranke odlučuju danas o prijedlozima za ovu poziciju.

“Stranka će insistirati da to bude ženska osoba. Inače, meni je Ivana super”, rekao je Forto.

 

Podsjetimo, analitičarka i jedna od kandidatkinja Naše stranke za dogradonačlenicu Sarajeva Ivana Marić oglasila se sinoć na Facebooku povodom videa na kojem govori o nastanku imena Bošnjaci. Marić je u videu koji je izazvao oštre reakcije na društvenim mrežama rekla da su Bošnjaci sami sebe tako nazvali kako ne bi bili “samo muslimani”.

 

“Indikativno je da su video, snimljen prije nekoliko godina, objavili isti dan kada je u medijima izašla vijest da sam potencijalna kandidatkinja za dogradonačelnicu Sarajeva. To mi govori da ih boli ovo što radim i da su se prestrašili i od same pomisli da se ja direktno uključim u politiku pa makar to bila i funkcija dogradonačelnice Sarajeva. Kakav će tek ‘lov na vještice’ pripremiti ako se budem kandidirala za članicu Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Ni u jednom trenutku nisam ni pomislila ni rekla bilo šta ružno protiv bilo kojeg naroda ali mi je iskreno žao što su neki ljudi tu moju izjavu pogrešno shvatili”, napisala je Marić.

 

 

Glavni grad BiH bi novog gradonačelnika mogao imati do kraja marta mjeseca. Očekivanja su da konstituirajuća sjednica bude održana 20.marta kada će biti predloženi i kandidati nove Četvorke za gradonačelnika i dogradonačelnika.

Pročitajte i ovo

bosna i hercegovina policija 780x463

Uhapšen Kiseljačanin zbog posjedovanja droge

Dana 15.04.2021.godine oko 17,40 sati u mjestu Lug, općina Kiseljak, policijski službenici Sektora kriminalističke policije …