fbpx
Utorak , 19 Marta 2024

Fojničanka Marija Štetić osvojila srebrenu medalju u Bugarskoj

U Sofiji, Republika Bugarska, u periodu od 06. do 07.03.2021. godine, održao se osmi po redu “Ramus Sofia open” 2021. godine WT G1 turnir, gdje je učešće uzelo 917 takmičara iz 21 zemlje svijeta.

Inače ovo je prvi G1 turnir u ovoj godini koji je bio bodovni za olimpijske igre u Tokiju 2021. godine. Članica taekwondo kluba Fojnica i Marija Štetić je osvojila 2. mjesto na ovom turniru uz 5 borbi, prvo kolo je dobila 4. nositeljicu Belgijanku, zatim predstavnicu Njemačke, u 3. kolu je dobila 5 nositeljicu Cunha iz Portugal, dok u 4. kolu dobiva olimpijsku pobjednicu, svjetsku i evropsku prvakinju Jade Jones na zlatni bod, a finale gubi od predstavnice Amerike Anastazije Zolotić.

Mariju očekuje uskoro Evropsko prvenstvo 10.4.2021. godine u Bugarskoj i kvalifikacije za Olimpijske igre 10.5. također u Bugarskoj.

Na ovom turniru još su nastupali klubovi iz BiH, taekwondo klub Sarajevo, Novi Grad, Zvornik, Mladost, Brčko.

Osvojeno je nekoliko medalja u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, a važno je napomenuti da je zlato osvojila Zorana Sandić juniorka do 68 kg, Ada Avdagić juniorka do 44 kg, Ejla Makaš kadetkinja do 33 kg.

Predstavnici BiH su osvojili 9 medalja, od toga 3 zlatne, 2 srebrene i 4 bronzane.

Pročitajte i ovo

Obnovljena posljednja banjalučka džamija

Posljednja u nizu, ali obnovljena. Na istom mjestu, nikla je nova, za mnoge i ljepša …