fbpx
Petak , 18 Juna 2021

Pokušaj ubistva u Sarajevu: Nožem napali maloljetnika i nanijeli mu teške povrede

U Sarajevu se jučer, prema saopćenju MUP-a KS, desio pokušaj ubistva. Oko 15 sati policija je obaviještena da je u ulici Obala Kulina bana, u općini Stari Grad Sarajevo, upotrebom oštrog predmeta povrijeđena jedna osoba.

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode prijave. Utvrđeno je da se radi o osobi rođenoj 2003. godine, nastanjenoj u Sarajevu.

Njemu je ekipa Hitne pomoći ukazala ljekarsku pomoć, nakon čega je prebačen u UKC u Sarajevu.

Ljekari su mu konstatirali teške tjelesne povrede opasne po život, a na Klinici za torakalnu hirurgiju je zadržan na daljem liječenju.

Policijski službenici su jučer oko 19:45 na području Starog Grada pronašli i priveli D. B., rođenog 1998. godine u Sarajevu i Š. H. koja je također rođena 1998. godine u Sarajevu.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva, a uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a KS.

Uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad njima.

Pročitajte i ovo

maline 1 695x463

Kiseljački Penik objavio otkupnu cijenu za maline

Pretpostavljalo se da će ove sezone otkupna cijena maline biti visoka. Kiseljački Penik je objavio …