fbpx
Ponedjeljak , 22 Jula 2024

Kraljevski par šokirao: Odlučili da ne žive zajedno

Britanska kraljica Elizabeta II (94) i njen suprug, princ Filip (99) nikad više vremena nisu proveli zajedno tokom 73. godine braka, kao od početka pandemije koronavirusa, pišu strani mediji.

Bračni par se izolovao u svom dvorcu, a navodno je taj potez uticao na to da obnove bliskost. Baš zato je javnost iznenadila vijest koju prenosi Daily Express, kako princ Filip namjerava da živi odvojeno od supruge nakon što u junu proslavi svoj 100. rođendan.

Navodno planira da se vrati na farmu na kraljevskom imanju Sandringham, dok će se kraljica preseliti u Bakingemsku palatu, gdje će držati prijeme za ugledne goste i državnike. Ipak, nije neobično da ovaj kraljevski par živi odvojeno.

Zapravo, većinu vremena u svom braku proveli su na različitim lokacijama, a mnogi smatraju da je baš to tajna njihovog dugog braka, uprkos priznanju princ Filipa da ju je prevario.

Otkako je u penziji od kraljevskih dužnosti 2017. godine, Filip je većinu vremena provodio na pomenutom imanju, gde vodi računa o farmi. Izvor s dvora tvrdi da princ preferira miran život na selu i da ga palata uopšte ne privlači. Princ ni tokom pandemije nije mogao izdržati da ne poseti Sandringham, pa je nagovoriti suprugu da se presele tamo na dvije nedjelje u oktobru prošle godine kako bi se pobrinuo za farmu.

Ali, kraljicu sad muči, otkriva izvor s dvora, to što njen suprug ne želi veliko slavlje za svoj jubilarni rođendan, a ona želi veliku, javnu proslavu kako bi podigla duh nacije nakon teške 2020. godine. Osim toga, Filip je prvi u historiji britanske kraljevske porodice koji bi mogao da doživi stotu godinu i kraljica smatra da proslava zato ne treba da bude intimna i zatvorena za javnost.

Lični ljekar princa Filipa, Ana Heming, tvrdi kako se princ za svoje godine prilično dobro fizički i mentalno osJeća. Zasluga toga može biti i to što se cijeli život aktivno bavio sportom. Igrao je u mladosti hokej, kriket i polo.

U održavanju zdravlja mu pomaže i poseban režim ishrane. Njegov jelovnik je pun hrane bogate proteinima. Izbjegava ugljene hidrate, čime slijedi tzv. keto dijetu koja je popularna poslednjih godina među poznatim ličnostima.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila BEŠIĆ (rođ. SULJIĆ) HATIDŽA iz Prokosa

Na Bolji svijet je preselila BEŠIĆ (rođ. SULJIĆ) HATIDŽA iz Prokosa. Preselila je na Ahiret, …