fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Brat nastradalog Osmanovića: Poginuli su mi majka, brat i trudna snaha! Ne znamo ni ime djevojke koja ih je ubila, samo znamo da je kćerka nekog tajkuna!

Tri osobe su smrtno stradale nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila 30.1.2021. sjeverno od Mostara.

U frontalnom sudaru dva vozila u mjestu Grabovica na licu mjesta poginuli su bračni par Rusmir i Jasmina Osmanović, a dan kasnije preminula je i Kadira Osmanović.

Nesretni supružnici su se nalazili u automobilu Opel Astra i kretali su se iz smjera Sarajeva prema Mostaru, a u kobnom trenutku, pod još neutvrđenim okolnostima, direktno su se sudarili s vozilom Audi, koje je dolazilo iz suprotnog smjera, a za čijim se volanom nalazila M. I. (20) iz Jablanice.

Vozačica Audija je također zadobila povrede te operirana u mostarskoj bolnici, također kako saznajemo njoj će hirurzi sutra raditi nove intervencije zbog povreda koje je zadobila.

Oba vozila su radi neophodnih vještačenja prevezena u krug Policijske uprave Mostar, a obdukcija smrtno stradalih osoba, po nalogu dežurne kantonalne tužiteljice

Pogledajte kako izgleda automobil u kojem su nastradali članovi porodice Osmanović.

Brat nastradalog Rusmira otvorio je dušu za portal Crna-Hronika.

“Poginuli su u saobraćajnoj nesreći u Grabovici kod Mostara. Nikad nisu izjavili dan žalosti a poginuli su mi brat majka i snaha trudnica. Nisu izjavili ni ime djevojke koja je preticala autobus na punoj liniji i uzrokovala direktan sudar a u automobilu je bilo i djece koja su povrijeđena. Užas je ovo. Bol od zemlje do nema! Ostalo je 6 djece siročadi od brata Rusmira.

Nije pošteno da ne bude ime i prezime djevojke koja je ubila moje. Sigurno je babina kćerka nekog tajkuna iz Jablanice. Samo to znamo i ništa više. Zašto nije bio dan žalosti? Jel zbog toga što smo mi Romi. To mi je užasno krivo! Nemam snage više, svaki dan mi je sve teže i teže, sve sam izgubio u životu što sam imao, još ova nepravda, pojede!” – izjavio je Nusret Osmanović za portal Crna-Hronika.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …