fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

Kiseljak: Podignuta optužnica protiv majke troje djece zbog dilanja droge

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Amine Čehić zbog počinjenog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Optužnicom potvrđenom od strane Općinskog suda u Kiseljaku, optuženoj se stavlja na teret da je u dužem vremenskom periodu pa sve do 28.09.2020.godine, na području općine Kiseljak, od njoj poznatih osoba, nabavila neovlašteno određenu količinu opojnih droga „Amfetamin“ i „Cannabis“, koje droge su pod međunarodnom kontrolom, nakon čega je istu preprodavala konzumentima opojne droge, da bi prilikom pretresa kuće u kojoj stanuje i putničkog motornog vozila a po Naredbi Općinskog suda u Kiseljaku dana 28.09.2020. godine od strane ovlaštenih policijskih službenika  pronađena jedna pvc vreću sa zelenom biljnom materijom, neto mase 485,46 grama, staklena tegla u kojoj se nalazila svjetložuta materija, neto mase 27,677 grama za koje materije je kemijskim vještačenjem konstatirano da sadrže psihotropne supstance i droge Tetrahidrokanabinol (THC), Cannabis i Amfetamin, kao i jedna smeđa pakirna vrećica u kojoj se nalazila digitalna vaga oznake „MAX 5kg, d=1g“, te dva mobilan telefonska aparata marke Samsung, što je sve oduzeto uz izdavanje potvrde o privremenom oduzimanju predmeta.

U optužnici je predloženo da se od optužene oduzme 485,56 grama opojne droge Cannabis, 27,677 grama opojne droge Amfetamin, digitalna vaga oznake „MAX 5kg, d=1g, dva mobilna telefonska aparata marke Samsung sa SIM karticom.

Za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine propisana je kazna zatvora od 1 (jedne) do 10 (deset) godina.

Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definiše da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.   

Pročitajte i ovo

Fojničanin Danis Hasanhodžić – Mladi borac sa velikim snovima

U srcu Bosne, rođen je budući šampion – Danis Hasanhodžić. Sa samo šest godina, Danis …