fbpx
Petak , 18 Juna 2021

Vijećnik u BiH odrekao se paušala: Novac dajem tamo gdje je potrebnije

hvalna činjenica je da se Emir odrekao vijećnićkog paušala u korist učenika i studenata sa prostora njegove Općine, pa je tako jučer u prostorijama Općinskog vijeća Kladanj potpisao ugovor sa stipendistima.

Dobitnici stipendija su Fatima Mašić, studentica Filozofskog fakulteta, Univerziteta u Sarajevu, te učenici: Ibro Manjić učenik drugog razreda mašinske stručne škole MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” Kladanj i Arnel Softić učenik drugog razreda opće gimnazije MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” Kladanj. Ovaj potez mladog vijećnika naišao je na pozitivne reakcije u njegovom gradu, piše Bh-index.info.

Ovo je moja samostalna odluka kao novoizabranog vijećnika i sretan sam da je izazvala pozitivne reakcije, kako u Kladnju tako i šire. Ja imam stalno zaposlenje, tako da sam smatrao kako mjesečni paušal koji dobijam kao član Općinskog vijeća trebam usmjeriti tamo gdje je potrebnije.

Naime, mjesečni paušal iznosi 380 KM, ja sam odlučio sa stotinu KM mjesečno stipendirati jednog studenta sa prostora naše Općine, te dva učenika sa po 50 KM mjesečno, dok ću ostatak od 180 KM uložiti u razvoj kanala informisanja i komunikacije sa našim građanima, kao što su web i facebook stranica, putem kojih će naši sugrađani konstantno biti izvještavani o svim aktivnostima vijeća, ali će imati i mogućnost da mi se javljaju sa prijedlozima i sugestijama koje ću u okviru inicijativa predlagati u Općinskom vijeću.

Također, jedan dio sredstava planiram uložiti u poseban fond, koji će povremeno služiti kao pomoć najugroženijim i onima kojima je ta pomoć potrebna”, kazao je Kavazović.

Pročitajte i ovo

maline 1 695x463

Kiseljački Penik objavio otkupnu cijenu za maline

Pretpostavljalo se da će ove sezone otkupna cijena maline biti visoka. Kiseljački Penik je objavio …