fbpx
Ponedjeljak , 8 Marta 2021
reumal

Reumal 137 radnika proglasio tehnološkim viškom, neki će biti zbrinuti

Menadžment kompanije Reumal Fojnica jučer je objavio preliminarnu listu s imenima 137 radnika koji su proglašeni tehnološkim viškom, a direktor Reumala Alija Mukača je kazao da je ovo put ka oporavku firme.
Mukača je ranije u razgovoru za Klix.ba kazao kako će zbog teške ekonomske situacije u kojoj se nalazi fojnički Reumal biti neophodno, s obzirom na smanjen obim posla, dio radnika proglasiti tehnološkim viškom.

“To je preliminarna lista na kojoj se nalazi 137 imena radnika. Odmah da kažem da će 30 radnika biti zbrinuto internim konkursom za radna mjesta na kojim nam nedostaje ljudi, njih 30-ak će biti zbrinuto kroz različite socijalne programe, dok će ostatak radnika biti poslan na Biro za zapošljavanje”, kazao je Mukača.

Također, dodao je i da će popravljanjem stanja u Reumalu i povećanog obima poslovanja broj radnika biti povećan, ali da zbog trenutne situacije, smanjenog obima poslovanja, moraju poduzeti ove aktivnosti i sačuvati Reumal od potpunog gašenja.

Kazao je i da će dio radnika u toku ove godine biti penzionisan.

“Ovo je ružan ali nužan korak, jer nije relano da već skoro godinu dana na platnom spisku imamo 305 radnika, a u procesu radi maximalno 120 ljudi”, zaključio je Mukača.

Pročitajte i ovo

Nakon novih službenih automobila, posebno se naručuju zatamnjena stakla na limuzinama

Bh. vlasti nisu sposobne građanima nabaviti vakcinu protiv koronavirusa. Međutim, nabavka skupocjenih službenih automobila, itekako …