fbpx
Petak , 19 Jula 2024

Zastupnik u Bosanskoj Dubici odbio položiti zakletvu jer u sali nije bilo zastave BiH

Na konstituirajućoj sjednici Skupštine Općine Bosanska Dubica zastupnik Jasmin Spahić (SDA) odbio je položiti zakletvu zbog toga što se u općinskoj sali nije nalazila zastava Bosne i Hercegovine.
Nakon što je usvojen dnevni red Skupštine zastupnik Spahić se javio za riječ te upozorio kako se u sali, u kojoj zastupnici trebaju položiti zakletvu, pored općinskog i entitetskog obilježja, ne nalazi zastava Bosne i Hercegovine.

Spahić je tom prilikom naglasio kako i sam tekst svečane zakletve upućuje na to da je u sali potrebno na jasno vidljivom mjestu istaći državnu zastavu.

Iako je tražio isticanje zastave, čelni ljudi skupštine ignorisali su njegove zahtjeve te se pristupilo polaganju svečane zakletve.

“Žao mi je što se ovo desilo, ali ne mogu dopustiti da se i na ovakav način negira Bosna i Hercegovina. Želim položiti svečanu zakletvu i raditi onako kako ona nalaže, ali isto tako želim položiti zakletvu i pred zastavom Bosne i Hercegovine, simbolom moje domovine, jer bez nje nema ni nas”, rekao je Spahić po izlasku iz sale.

Zasjedanje je trajalo do 6. tačke dnevnog reda, kada je predsjedavajući Skupštine Dušan Drljić prekinuo sjednicu zbog nepoštovanja procedura i neprovođenja obaveznih konsultacija kod predlaganja i imenovanja.

Nakon prekida u sali su ostali zastupnici koji čine većinu, dok su predstavnici opozicije napustili zasjedanje.

Pročitajte i ovo

Sukob Hamdije Ramulja, supruge i Alije Bukvića: Optužbe za krađu i intervencija policije u selu Božići

U proteklim danima, društvene mreže potresao je sukob poznatog YouTubera Hamdije Ramulja i njegove supruge …