fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Održana Konstituirajuća sjednica Opštinskog vijeća Fojnica

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Fojnica, na kojoj su novoizabrani vijećnici položili svečanu izjavu, održana je u danas, 27.januara 2021.godine.

Novoizabrani vijećnici su: Almir Zulum(SDA), Senad Aletić(SDA), Merima Ramić(SDA), Amela Merdžanić(SDA), Džemal Polutan(SDA), Munir Softić(SDA), Ajdin Softić(SDA), Mahir Hasanagić(SDA), Almir Zuka(SDA), Hamza Pašalić(SDA), Vanja Oroz Jukić(HDZ), Branko Stanić(HDZ), Davor Bošnjak(HDZ), Magdalena Cvjetković(HDZ), Adna Kurta(SBB), Emir Meša(SBB), Emir Sulejmanović(SBB), Denisa Salčinović(SDP), Emir Memija(SDP), Ismet Zulum(SDP) i Bogomir Barbić(HDZ 1990).

Izabrani su predsjednici Klubova stranaka koje participiraju u OV, a to su: Almir Zulum (SDA), Branko Stanić (HDZ), Emir Sulejmanović (SBB) i Emir Memija (SDP).

Također, danas je imenovana i Komisija za izbor i imenovanje OV Fojnica koju čine: Senad Aletić (SDA), Amela Merdžanić (SDA), Branko Stanić (HDZ), Magdalena Cvjetković (HDZ), Ismet Zulum (SDP), Bogomir Barbić (HDZ1990), i Emir Sulejmanović (SBB).

Na ovoj sjednici za predsjedavajuću Općinskog vijeća izabrana je Vanja Oroz Jukić, koja se u svom prvom obraćanju zahvalila građanima koji su dali povjerenje na nedavno održanim izborima i vijećnicima koji su je izglasali na poziciju predsjedavajuće.

Jedna od tačaka konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća bila je i obraćanje Sabahudina Klisura, općinskog načelnika, koji je na proteklim Lokalnim izborima u ovoj jedinici lokalne samouprave treći put dobio povjerenje građana. U svom izlaganju zahvalio se građanima na povjerenju koje su mu ukazali povjerenje.

„Vjerujem kako ćemo kao Općinsko vijeće konstruktivno raditi, te da ćemo svojim anganžmanom pružiti pomoć i podršku našim građanima i realizovati projekte koji su od iznimnog značaja za stanovništvo“ rekao je načenik.

Na Lokalnim izborima održanim 15. novembra, 2020. godine najveći broj glasova za općinskog načelnika osvojio je aktuelni načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura.

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …