fbpx
Ponedjeljak , 15 Jula 2024

Burna noć u Visokom, policajci češljali nargila barove

Dramatična potjera za vozačem i češljanje kafića samo su neke od situacija s kojima se susrela ekipa “Avaza” proteklog vikenda u izuzetno turbulentnoj noćnoj smjeni s pripadnicima Policijske stanice Visoko.

Nismo stigli da se ni pozdravimo s našim domaćinima, a već je stigla anonimna dojava da se u naselju B Mahala događa zlostavljanje djeteta. Šef smjene nas upućuje na adresu i već smo u policijskom kombiju.

Vizuelni pregled

Policajci obavljaju razgovor s maćehom mališana, budući da je otac na poslu. Ona sve negira i optužuje porodicu, prijatelje i komšije da je lažno prijavljuju. Policajcima su u ovakvim slučajevima svezane ruke, jer mogu samo provjeriti navode prijave i vizuelno pregledati žrtvu, jer im je razgovor s djecom zabranjen. Budući da nisu uočili povrede, vraćamo se u bazu.

Nemamo vremena za predah. Naši domaćini nam govore da imaju zadatak – asistiraju zdravstvenim inspektorima prilikom obilaska šiša barova kako bi se uvjerili poštuju li se naložene mjere zbog koronavirusa.

 

Upadamo na prvu adresu, gdje zatječemo oko 50 gostiju koji, iako to nije dozvoljeno, konzumiraju nargile. Inspektorica pravi zapisnik, a kazna će naknadno biti uručena.

Skoro identičnu situaciju zatekli smo i u drugom lokalu. Policajci su, ujedno, pregledali nekoliko gostiju, ali nisu pronašli ništa sporno.

Više patrola

U trenutku dok su policajci sumirali rezultate obilaska kafana stiže nova dojava. Vozač se oglušio na naredbu policije da stane te se dao u bijeg. Sjedamo u vozilo te pod svjetlosnim signalizacijama krećemo u akciju. Druga patrola je uspjela sustići bahatog vozača. Policajci ga pitaju zašto je bježao.

– Nisam imao dokumente – bio je odgovor vozača.

Policajci ga privode u stanicu radi utvrđivanja identiteta, gdje su mu uručili prekršajne naloge za nepostupanje prema naredbi ovlaštene službene osobe i nenošenje dokumenata.

Avaz.ba

Pročitajte i ovo

Irnela Stošić ima rak koji je metastazirao, a i suprug joj je teško bolestan: Pomozimo joj u liječenju

Irnela Stošić iz Mostara je u životnoj opasnosti zbog metastaza raka maternice. Pozivom na 17043 …