fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

Završena obdukcija osmero tinejdžera, sahrane u nedjelju i ponedjeljak

Završena je obdukcija tijela osmero tragično stradalih devetnaestogodišnjaka kod Posušja, a porodicama je javljeno da mogu preuzeti tijela kako bi se posljednji put oprostili i svoje voljene ispratili na vječna počivališta, potvrđeno je za Klix.ba.
Postupajući tužilac ZHK Borislav Čuljak nam je kazao da Tužilaštvo nastavlja s istražnim radnjama kako bi se ustanovio tačan uzrok smrti koja je zadesila četiri djevojke i četiri mladića.

“Rezultate obdukcije i uviđajnih radnji sa mjesta nesreće ćemo poslati u Sarajevo na vještačenje i tek nakon toga ćemo znati tačan uzrok smrti”, pojasnio nam je Čuljak.

Posljedni ispraćaj za dvoje tragično stradalih održati će se sutra u Posušju, a njihovih šestero prijatelja na vječna počivališta bit če ispraćani dan kasnije u Rakitnu.

Sahrana Mirele Rezo održat će se sutra u 12 sati u Posušju, a dva sata kasnije sahranjen će biti Stjepan Jukić, potvrđeno je za Klix.ba iz Župe Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Posušju.

Dan kasnije, Žana, Marija i Stipe Pavković, Ivan Miličević, Mia Soldo i Stipe Romić bit će sahranjeni u Rakitnu.

Misu za tragično stradale u ponedjeljak u 12 sati u Crkvi Sv. Ivana Krstitelja održat mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije Petar Palić, kazao je za Klix.ba župnik fra Marinko Leko.

Nakon toga će se svećenici s tužnim povorkama uputiti prema grobljima, gdje će se obaviti pogrebni obredi.

Pročitajte i ovo

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom …