fbpx
Srijeda , 1 Februara 2023

Nesvakidašnja priča bračnog para iz BiH: Preminuli isti dan na godišnjicu braka

Život piše sretne, ali i tužne priče. S jednom takvom se redakciji portala Klix.ba javio Alen, unuk starijeg bračnog para koji je preminuo isti dan i to na svoju godišnjicu braka.
Rabija i Smajo su se upoznali i vjenčali u jednom manjem mjestu u BiH Foči 19. decembra davne 1962. godine. Kako nam je ispričao njihov unuk, brak im je bio prepun razumijevanja, poštovanja i neizmjerne međusobne ljubavi.

Mnogima su bili primjer skladnog života, a u svakom životnom trenutku, bio on loš ili dobar, bili su zajedno.

“Priča mog djeda i nane je zaista posebna. Njihov život je bio ispunjen uzajamnom podrškom i harmonijom kakva se rijetko viđa pogotovo u današnjem vremenu”, kazao nam je Alen.

Kako se nikada nisu razdvajali i samim time mogli ni zamisliti život bez ovog drugog, sudbina je htjela da 19. decembra ove godine Rabija i Smajo presele na drugi svijet i to na 58. godišnjicu zajedničkog života.

“Njihova povezanost je uvijek bila posebna i izgleda da jedno bez drugog nikako nisu mogli bilo da je to na ovom ili na onom svijetu. Meni kao unuku pa i svima ostalima koji su ih poznavali je njihova smrt jako teško pala, ali nas u ovako teškim trenucima tješi samo to što znamo da su opet sada zajedno”, istakao je njihov unuk.

Rabija je imala 75, a Smajo 81 godinu. Za svog života svojoj djeci su ostavili najbolji imetak, a to je ljubav, sloga i poštovanje koje svakom čovjeku na svijetu treba.

Pročitajte i ovo

Prijatelji se opraštaju od preminulog Zeničanina: Ode još jedan dobar drug, naš izviđač, dobra srca

U zeničkom naselju Brist prije dvije noći izbio je požar u kojem je jedna osoba …